CURS: CICLE D'ESPORT a la llibreria Mitja Mosca

Del 10 OCTUBRE al 24 OCTUBRE

19:30h - 20:30h
Llibreria Mitja Mosca
10,00

Conferències
Adults

CICLE D'ESPORT: Tres llibres per una aproximació crítica

L'esport s'ha convertit en un motor econòmic i ideològic, ha esdevingut l'espectacle total que es consumeix de forma massiva i és a la vegada un reflex i una influència en la nostra societat.
Aquest cicle està format per tres sessions, cada una proposa una aproximació a l'esport a través d'un llibre, que no és necessari llegir prèviament a la sessió, sinó que ens serveix com a punt de partida. Els conductors de cada trobada ens aproximaran als temes que generen cada un els llibres i es farà un debat posterior. L'objectiu d'aquest cicle de xerrades és aconseguir una mirada crítica sobre l'esport.

📚 DIMARTS 10 D’OCTUBRE
ESPORT I VIOLÈNCIA: "Ultras" de Carles Viñas

Coneixerem els orígens dels dos models de referència dels seguidors radicals (britànic i italià) i les seves diferències. L'eclosió del fenomen ultra durant el Mundial del 1982 i com ha evolucionat i transformat en l'estat espanyol.
A través dels grups ultres es reflexionarà sobre la violència en el futbol i la relació entre futbol, política i violència. Una mirada sobre la funció social que té l'esport en la nostra societat.
conduït per Carles Viñas

📚 DIMARTS 17 D’OCTUBRE
ESPORT I GÈNERE: "Corres como una niña" de David Guerrero

Un viatge per les realitats de les dones i el col·lectiu LGTBI dins de l'esport. Analitzarem estereotips de gènere, molt arrelats al món de l'esport, i es farà un recorregut per la història de l'esport femení i la situació de les persones intersex i trans.
conduït per Toni Travieso

📚 DIMARTS 24 D’OCTUBRE
ESPORT I GÈNERE: "Triomfador" de Joan Jordi Miralles

L'esport és una faceta de la vida social de l'home i la literatura no ha estat estranya a aquest aspecte. Diverses novel·les i ficcions han utilitzat l'esport com a tema i fil conductor per parlar-nos de les inquietuds humanes i de contextos històrics.
A través de l'obra el "Triomfador" veurem un exemple de com l'esport pot estar integrat en la ficció.

🕑Inici de les sessions a les 19.30h
👉Inscripcions a la llibreria o llibreria@mitjamosca.com